Al vanaf 4 euro

Altijd opzegbaar

Gratis verzending

Nathan Picauly

Deel dit artikel

5 tips voor een gezond gebit

Er wordt wel eens gezegd: “een gezonde geest is een gezond lichaam”, maar hetzelfde geldt voor een gezond gebit. De gezondheid van je mond heeft namelijk invloed op de rest van je lichaam. Zo is al aangetoond dat een slechte mondverzorging zelfs de kans verhoogt op hartaanvallen en dementie. Des te meer reden om goed je tanden te poetsen dus. Geen nood. Volg deze 5 tips op en je wordt met stip de favoriete patiënt van je tandarts.

1. Tanden poetsen doe je minimaal 2 keer per dag voor een gezond gebit
De eerste poetsbeurt doe je ’s ochtends en de tweede keer dat je je tanden poetst, is vlak voor je gaat slapen. Tijdens het slapen is je speekselvloei in rust en heb je minimale afweer tegen schadelijke bacteriën die in tandplak zitten. Als je voor het slapen dus je tanden niet poetst, hebben deze bacteriën bijna vrij spel om de hele nacht een feestje in je mond te houden en gaatjes te veroorzaken.

2. Gebruik tandpasta met fluoride en spoel met weinig water.
Uit onderzoek kwam een opmerkelijk feitje naar voren. Namelijk dat het voor het verwijderen van tandplak niet uitmaakt of er wel of geen tandpasta op de borstel wordt gedaan. Waarom moet je dan toch met tandpasta poetsen vraag jij je af? Omdat er in de meeste tandpasta’s fluoride zit. Fluoride in tandpasta maakt je tanden en kiezen minder kwetsbaar voor zuuraanvallen van schadelijke bacteriën. Als je klaar bent met poetsen, moet je niet teveel water gebruiken bij het spoelen. Door teveel water te gebruiken verwijder je de fluoride waardoor deze zijn werk niet kan doen. Eén keer even kort spoelen of een slokje water na het tandenpoetsen is al voldoende.

3. Verwijder meer plak met flossdraad, stokers en ragers.
Niet schrikken, maar bij een gemiddelde poetsbeurt wordt slechts de helft van de tandplak verwijderd! Poets je nog met een handtandenborstel? Dan blijft er zelfs nóg meer tandplak zitten. De meeste tandplak die blijft zitten, zit tussen je tanden en je kiezen. Dat komt omdat je daar met een borstel moeilijk bij kunt komen. Zodoende ontstaan juist daar de meeste gaatjes en tandvleesproblemen. Gebruik minimaal eenmaal per dag flosdraad als de tussenruimte tussen je tanden en kiezen zeer smal is. Bij grotere tussenruimten gebruik je een tandenstoker, die zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Is de dunste stoker toch te groot? Dan is het beter om ragers te gebruiken. Een rager is een dun ijzerdraadje met kleine borsteltjes eraan waarmee je goed bij de smalle ruimtes tussen je tanden en kiezen kunt komen.

4. Breng een bezoek aan de professionals.
Bezoek regelmatig een tandarts en/of een mondhygiënist voor een gezond gebit. Gemiddeld 2 keer per jaar een bezoekje aan de tandarts is geen slecht idee. Deze pro doet namelijk een APK-tje in je mond. Je hoeft niet altijd pijn te voelen om toch een gaatje of ontsteking te hebben. Daarnaast wordt niet alleen je gebit goed nagekeken maar kijkt hij ook naar de conditie van je tandvlees. Een mondhygiënist beoordeelt ook je tandvlees, én geeft de rest van je gebit ook meteen een grote schoonmaak. Alle aanslag en tandsteen die jij in dat halve jaar hebt opgespaard wordt vakkundig verwijderd.

5. Maak gebruik van een elektrische tandenborstel.
Poets je nog met een handtandenborstel dan kan je wel een upgrade gebruiken. De elektrische tandenborstels zijn tegenwoordig vele malen beter. Deze krachtpatsers kunnen veel meer plak verwijderen dan jij met de hand, namelijk wel 10 tot 15 keer meer!

Je cookie instellingen

Dokter Dent gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken

VRAGEN & OPLOSSINGEN

Faq

De borstels

Voor informatie over onze opzetborstels bekijk hier onze borstelpagina.

De opzetborstels van Dokter Dent zijn gemaakt van dezelfde materialen als bijvoorbeeld opzetborstels van OralB en Philips. Zo zijn de haren gemaakt van hoogwaardige nylon van Dupont Tynex met afgeronde uiteinden om het glazuur te beschermen en het tandvlees te masseren. De shaft is van hoge kwaliteit polyoxymethylene (POM). POM is een sterk, veerkrachtig en vochtbestendiyg materiaal met een uitstekende slijtvastheid

Elektrisch poetsen is beter dan poetsen met de hand, maar het verschil tussen de opzetborstels zelf is maar heel klein. Het gaat er vooral om dat je 2 keer per dag 2 minuten je tandenpoetst en op tijd de borstel vervangt. Met 3 opzetborstels voor Oral-B (Regular, Sensitive en Kids) kunnen we een heel gezin bedienen. Voor mensen die met Philips poetsen hebben we momenteel nog maar 1 compatible borstel voor een normaal gebit, maar het idee is dat we het assortiment langzaam zullen uitbreiden.
 

Onze service

Recyclen is simpel. Voor €1,50 extra per bestelling ontvang je van ons een retoursticker waarmee je jouw gebruikte borstels naar ons terug kunt sturen. 

Nieuwsgierig wat er met je oude borstel(s) gebeurt? bekijk hier onze recycle pagina. 

We willen graag dat mensen makkelijk kennis kunnen maken met onze service. Daarom hebben we met regelmaat een ‘gratis proberen actie’. Je ontvangt dan de eerste borstel(s) gratis bij de start van het abonnement. 
Zo werkt het:
Stap 1: Bestel de borstels die je nodig hebt voor jouw huishouden en maakt 1 cent over zodat we het bankrekeningnummer kunnen valideren. Wij storten de cent weer terug. 
Stap 2: Je ontvangt onze opzetborstels per post en gaat er direct lekker mee poetsen.
Stap 3: Ben je tevreden? Dan hoef je niets te doen en ontvang je automatisch een nieuwe borstel op het door jou gekozen moment en zal ook de eerste incasso plaatsvinden.
 
Zo poets je nooit meer met een versleten opzetborstel en voorkom je eenvoudig gaatjes én een hoge tandartsrekening. 
De periodieke kosten van jouw nieuwe opzetborstels worden afhankelijk van het door jou gekozen interval elke 8 of 10 weken afgeschreven. 
 
Heb je gekozen voor een jaarabonnement, dan worden de kosten elke 48 (bij 8 weken interval) of elke 50 (bij 10 weken interval) afgeschreven. 
 
Mocht het niet lukken om de afschrijving te doen? Dan proberen we het een dag of enkele dagen later nog eens. Als dat weer niet lukt, nemen we contact met je op. 

Op dit moment bieden 2 intervallen aan waarop je de nieuwe borstel(s) kunt ontvangen. 10 weken en 8 weken. 10 weken omdat dat het tandartsadvies is en 8 weken omdat dit volgens onderzoek daarna de meest voorkomende interval is. Het is mogelijk dat wij in de toekomst meerdere intervallen toevoegen. 

Nadat je een bestelling bij ons hebt geplaatst, worden jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mail adres verzonden. 
Met deze gegevens kun je:

  • inloggen,
  • je wachtwoord veranderen
  • je abonnement te beheren
  • je gegevens te wijzigen.  

Wil je opzeggen? Log in op je account en ga naar abonnementen. Klik op bekijk en beheer je abonnement.

Kies voor “Abonnement pauzeren” om je abonnement tijdelijk te pauzeren. Kies “Abonnement opzeggen” om je abonnement te annuleren.   

Je kunt ook een email sturen naar info@dokterdent.nl, dan maken wij het voor je in orde.

HEB JE NOG VRAGEN?

Stel je vragen op Facebook