Feiten & Fabels

Alles over een goede mondverzorging!

Oral-B is vooral bekend om zijn elektrische tandenborstels en opzetstukjes. Deze opzetstukjes zijn essentieel voor een goede mondverzorging en helpen om tandplak te verwijderen, tandvleesproblemen te voorkomen en tanden witter te maken. In deze blog zullen we ons richten op de verschillen tussen originele Oral-B opzetstukjes.
We kunnen ons voorstellen dat je denkt: “met een harde borstel kan ik meer plak verwijderen dus een harde tandenborstel is beter”.  Toch is dit niet het geval. Het kan kloppen dat je met een harde borstel meer plak verwijdert maar deze harde haren hebben ook (grote) nadelen.
Het melkgebit is belangrijk omdat het niet alleen helpt bij het kauwen en spreken, maar ook de weg vrijmaakt voor het "grote mensen" gebit dat later zal komen. Probeer problemen bij met melkgebit daarom te allen tijde te voorkomen.
Tandvleesontsteking, ook bekend als gingivitis, is een veelvoorkomende aandoening in de mond die pijn, bloeding en roodheid veroorzaakt bij het tandvlees in de mond. In dit blog zullen we de oorzaken, symptomen en behandelingen van ontstoken tandvlees bespreken.
Uit onderzoek van TNO blijkt namelijk dat bijna de helft van de Nederlander te lang doorpoetst met een vieze versleten opzetborstel. Na circa 10 weken verliezen de haartjes van alle opzetborstels hun stugheid en verwijderen zij minder plak. Hierdoor ontstaan sneller gaatjes en ontstoken tandvlees. Lees in deze blog alle voordelen van een opzetborstel abonnement.
Met je borstel kun je niet altijd de ruimtes tussen de tanden en kiezen goed schoonmaken. Hier kan dan plak ontstaan en als dat niet wordt weggehaald kan het een gaatje (caries) veroorzaken. Met een rager kun je deze ruimtes schoonhouden, maar waar moet je op letten? Je leest het hier.

Je cookie instellingen

Dokter Dent gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken

VRAGEN & OPLOSSINGEN

Faq

De borstels

Voor informatie over onze opzetborstels bekijk hier onze borstelpagina.

De opzetborstels van Dokter Dent zijn gemaakt van dezelfde materialen als bijvoorbeeld opzetborstels van OralB en Philips. Zo zijn de haren gemaakt van hoogwaardige nylon van Dupont Tynex met afgeronde uiteinden om het glazuur te beschermen en het tandvlees te masseren. De shaft is van hoge kwaliteit polyoxymethylene (POM). POM is een sterk, veerkrachtig en vochtbestendiyg materiaal met een uitstekende slijtvastheid

Elektrisch poetsen is beter dan poetsen met de hand, maar het verschil tussen de opzetborstels zelf is maar heel klein. Het gaat er vooral om dat je 2 keer per dag 2 minuten je tandenpoetst en op tijd de borstel vervangt. Met 3 opzetborstels voor Oral-B (Regular, Sensitive en Kids) kunnen we een heel gezin bedienen. Voor mensen die met Philips poetsen hebben we momenteel nog maar 1 compatible borstel voor een normaal gebit, maar het idee is dat we het assortiment langzaam zullen uitbreiden.
 

Onze service

Recyclen is simpel. Voor €1,50 extra per bestelling ontvang je van ons een retoursticker waarmee je jouw gebruikte borstels naar ons terug kunt sturen. 

Nieuwsgierig wat er met je oude borstel(s) gebeurt? bekijk hier onze recycle pagina. 

We willen graag dat mensen makkelijk kennis kunnen maken met onze service. Daarom hebben we met regelmaat een ‘gratis proberen actie’. Je ontvangt dan de eerste borstel(s) gratis bij de start van het abonnement. 
Zo werkt het:
Stap 1: Bestel de borstels die je nodig hebt voor jouw huishouden en maakt 1 cent over zodat we het bankrekeningnummer kunnen valideren. Wij storten de cent weer terug. 
Stap 2: Je ontvangt onze opzetborstels per post en gaat er direct lekker mee poetsen.
Stap 3: Ben je tevreden? Dan hoef je niets te doen en ontvang je automatisch een nieuwe borstel op het door jou gekozen moment en zal ook de eerste incasso plaatsvinden.
 
Zo poets je nooit meer met een versleten opzetborstel en voorkom je eenvoudig gaatjes én een hoge tandartsrekening. 
De periodieke kosten van jouw nieuwe opzetborstels worden afhankelijk van het door jou gekozen interval elke 8 of 10 weken afgeschreven. 
 
Heb je gekozen voor een jaarabonnement, dan worden de kosten elke 48 (bij 8 weken interval) of elke 50 (bij 10 weken interval) afgeschreven. 
 
Mocht het niet lukken om de afschrijving te doen? Dan proberen we het een dag of enkele dagen later nog eens. Als dat weer niet lukt, nemen we contact met je op. 

Op dit moment bieden 2 intervallen aan waarop je de nieuwe borstel(s) kunt ontvangen. 10 weken en 8 weken. 10 weken omdat dat het tandartsadvies is en 8 weken omdat dit volgens onderzoek daarna de meest voorkomende interval is. Het is mogelijk dat wij in de toekomst meerdere intervallen toevoegen. 

Nadat je een bestelling bij ons hebt geplaatst, worden jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mail adres verzonden. 
Met deze gegevens kun je:

  • inloggen,
  • je wachtwoord veranderen
  • je abonnement te beheren
  • je gegevens te wijzigen.  

Wil je opzeggen? Log in op je account en ga naar abonnementen. Klik op bekijk en beheer je abonnement.

Kies voor “Abonnement pauzeren” om je abonnement tijdelijk te pauzeren. Kies “Abonnement opzeggen” om je abonnement te annuleren.   

Je kunt ook een email sturen naar info@dokterdent.nl, dan maken wij het voor je in orde.

HEB JE NOG VRAGEN?

Stel je vragen op Facebook