Al vanaf 4 euro

Altijd opzegbaar

Gratis verzending

oral b opzetstukjes

Nathan Picauly

Deel dit artikel

oral b opzetstukjes

Oral-B is een bekend merk op het gebied van tandheelkundige producten. Het bedrijf is vooral bekend om zijn elektrische tandenborstels en opzetstukjes. Deze opzetstukjes zijn essentieel voor een goede mondverzorging en helpen om tandplak te verwijderen, tandvleesproblemen te voorkomen en tanden witter te maken. In deze blog zullen we ons richten op de originele Oral-B opzetstukjes en waarom ze zo belangrijk zijn voor uw mondgezondheid.

Ten eerste zijn Oral-B opzetstukjes ontworpen om op een elektrische tandenborstel van Oral-B te passen. Deze opzetstukjes hebben verschillende borstelkoppen, elk met een unieke vorm en grootte, om verschillende delen van uw mond effectief te kunnen reinigen. De meest populaire borstelkoppen zijn de Precision Clean-borstelkop en de CrossAction-borstelkop.

Door bij een elektrische tandenborstel van Oral-B standaard een duurdere ‘Cross Action’ borstel erbij te leveren stuurt Oral-B klanten aan om deze duurdere opzetborstel te blijven kopen maar het is niet wetenschappelijk bewezen dat hij beter reinigt dan de goedkopere Precision Clean. Omdat de mondverzorging al duur genoeg is, adviseren wij om met een Precision Clean borstel te poetsen of een Sensitive indien dat door uw tandarts geadviseerd is.

Daarnaast biedt Oral-B ook opzetstukjes voor gevoelige tanden. Deze borstelkoppen hebben zachtere haartjes dan andere borstelkoppen en zijn ontworpen om de gevoelige delen van uw mond te beschermen. Op deze manier kunt u toch een grondige reiniging krijgen zonder dat het pijnlijk aanvoelt.

Een ander type opzetstukjes dat Oral-B aanbiedt, zijn opzetstukjes met een polijst-cup. Deze borstelkoppen hebben een speciale cup in het midden van de haartjes, die kan helpen om oppervlakkige verkleuringen van uw tanden te verwijderen. Dit kan uw tanden witter maken en u een stralende glimlach geven.

Prijsverschil Oral-B opzetstukjes

In onderstaand overzicht vind je de verschillende typen opzetborstels en de standaard retail winkelprijs. Natuurlijk zijn deze producten regelmatig ergens in de aanbieding, bijvoorbeeld in een voordeelverpakking,  waardoor de kosten per stuk lager zijn. Qua materiaalgebruik en effectiviteit zijn de meeste opzetborstels vrijwel gelijk. Je betaalt vaak extra voor het merk en de zogenaamde extra ‘features’.  Een goede mondverzorging ligt in de meeste gevallen niet aan het gebrek van het juiste product maar aan het gebrek van het juiste gedrag.  Lees onder de foto meer over waarom het juiste gedrag belangrijker is.

 

 

Goed poetsen begint met de juiste routine

Het is belangrijk om te weten dat elektrisch poetsten effectiever is dan met de hand, maar dat het verschil tussen elektrische tandenborstels minimaal is. Gaatjes ontstaan vooral door slecht poetsgedrag en niet zozeer door het gebruik van slechte producten. Veel belangrijker dan het juiste opzetstukje, is dus dat je de juiste mondverzorgingsroutine hanteert en bijvoorbeeld op tijd je versleten opzetborstel vervangt. De gewenste routine is op zich heel eenvoudig maar het kan even duren om het in je systeem te krijgen.

 1. Poets 2 x per dag 2 minuten
  Het maakt in de ochtend niet uit of je voor of na het ontbijt poetst maar zorg ervoor dat er minimaal 30 minuten tussen zit. Na het poetsen is het glazuur namelijk weker en kunnen de zuren in het eten makkelijker schade veroorzaken.
 2. Gebruik dagelijks een rager of een tandenstoker om etensresten tussen de tanden te verwijderen
  Langdurig contact tussen etensresten en de tanden en kiezen veroorzaakt meer bacterieophoping en lijdt zodoende sneller tot ontstoken tandvlees en gaatjes /caries.
 3. Vervang je borstel na circa 10 weken
  Na 10 weken verliezen de haartjes van de borstel hun stugheid en werken ze minder effectief.  Daarom is het belangrijk om niet te lang door te poetsen met een versleten borstel.

Al met al zijn Oral-B opzetstukjes een goede manier om uw mondverzorging te verbeteren, maar de sleutel tot een mooi schoon gebit zit vooral in het gedrag en niet in het aanschaffen van de duurste borstel met allerlei technologische snufjes die uiteindelijk weinig tot nooit gebruikt worden.

Je cookie instellingen

Dokter Dent gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken

VRAGEN & OPLOSSINGEN

Faq

De borstels

Voor informatie over onze opzetborstels bekijk hier onze borstelpagina.

De opzetborstels van Dokter Dent zijn gemaakt van dezelfde materialen als bijvoorbeeld opzetborstels van OralB en Philips. Zo zijn de haren gemaakt van hoogwaardige nylon van Dupont Tynex met afgeronde uiteinden om het glazuur te beschermen en het tandvlees te masseren. De shaft is van hoge kwaliteit polyoxymethylene (POM). POM is een sterk, veerkrachtig en vochtbestendiyg materiaal met een uitstekende slijtvastheid

Elektrisch poetsen is beter dan poetsen met de hand, maar het verschil tussen de opzetborstels zelf is maar heel klein. Het gaat er vooral om dat je 2 keer per dag 2 minuten je tandenpoetst en op tijd de borstel vervangt. Met 3 opzetborstels voor Oral-B (Regular, Sensitive en Kids) kunnen we een heel gezin bedienen. Voor mensen die met Philips poetsen hebben we momenteel nog maar 1 compatible borstel voor een normaal gebit, maar het idee is dat we het assortiment langzaam zullen uitbreiden.
 

Onze service

Recyclen is simpel. Voor €1,50 extra per bestelling ontvang je van ons een retoursticker waarmee je jouw gebruikte borstels naar ons terug kunt sturen. 

Nieuwsgierig wat er met je oude borstel(s) gebeurt? bekijk hier onze recycle pagina. 

We willen graag dat mensen makkelijk kennis kunnen maken met onze service. Daarom hebben we met regelmaat een ‘gratis proberen actie’. Je ontvangt dan de eerste borstel(s) gratis bij de start van het abonnement. 
Zo werkt het:
Stap 1: Bestel de borstels die je nodig hebt voor jouw huishouden en maakt 1 cent over zodat we het bankrekeningnummer kunnen valideren. Wij storten de cent weer terug. 
Stap 2: Je ontvangt onze opzetborstels per post en gaat er direct lekker mee poetsen.
Stap 3: Ben je tevreden? Dan hoef je niets te doen en ontvang je automatisch een nieuwe borstel op het door jou gekozen moment en zal ook de eerste incasso plaatsvinden.
 
Zo poets je nooit meer met een versleten opzetborstel en voorkom je eenvoudig gaatjes én een hoge tandartsrekening. 
De periodieke kosten van jouw nieuwe opzetborstels worden afhankelijk van het door jou gekozen interval elke 8 of 10 weken afgeschreven. 
 
Heb je gekozen voor een jaarabonnement, dan worden de kosten elke 48 (bij 8 weken interval) of elke 50 (bij 10 weken interval) afgeschreven. 
 
Mocht het niet lukken om de afschrijving te doen? Dan proberen we het een dag of enkele dagen later nog eens. Als dat weer niet lukt, nemen we contact met je op. 

Op dit moment bieden 2 intervallen aan waarop je de nieuwe borstel(s) kunt ontvangen. 10 weken en 8 weken. 10 weken omdat dat het tandartsadvies is en 8 weken omdat dit volgens onderzoek daarna de meest voorkomende interval is. Het is mogelijk dat wij in de toekomst meerdere intervallen toevoegen. 

Nadat je een bestelling bij ons hebt geplaatst, worden jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mail adres verzonden. 
Met deze gegevens kun je:

 • inloggen,
 • je wachtwoord veranderen
 • je abonnement te beheren
 • je gegevens te wijzigen.  

Wil je opzeggen? Log in op je account en ga naar abonnementen. Klik op bekijk en beheer je abonnement.

Kies voor “Abonnement pauzeren” om je abonnement tijdelijk te pauzeren. Kies “Abonnement opzeggen” om je abonnement te annuleren.   

Je kunt ook een email sturen naar info@dokterdent.nl, dan maken wij het voor je in orde.

HEB JE NOG VRAGEN?

Stel je vragen op Facebook