Al vanaf 4 euro

Altijd opzegbaar

Gratis verzending

Nathan Picauly

Deel dit artikel

Witte tanden? Lees onze tips voor witte tanden

De wens om witte tanden te hebben is al heel oud. Zo gebruikten de oude Egyptenaren een mengsel van puimsteen en wijnazijn om hun tanden een tintje witter te maken. De oude Romeinen hadden er nog meer voor over en spoelden hun gebit hiervoor met, jawel… urine. Tegenwoordig schromen we niet om iets uit te proberen voor een witte glimlach en dat is niet zo gek. Een wittere glimlach verhoogt je kansen op het vinden van een partner of baan en je zou er zelfs een hoger salaris mee scoren. Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat wel en wat niet werkt als het gaat om het verkrijgen van witte tanden.

1. Poetsen met baking soda voor witte tanden

Niet te verwarren met gewone soda of baking powder (waar wel baking soda in zit… snappen we het nog?) Baking soda of natriumbicarbonaat heeft de eigenschap om schurend te werken en daardoor verwijdert het oppervlakkige vlekken op je tanden. Op internet wordt gezegd dat het in tandpasta’s zit en dat klopt. Sommige tandpasta’s bevatten natriumbicarbonaat, maar in tandpasta zitten daarnaast een hoop andere stoffen zoals fluoride. Blijf dus lekker met tandpasta poetsen, want er is nog niet veel onderzoek gedaan naar de lange termijn effecten  van poetsten met baking soda voor het gebit.  Meer weten lees hieronder meer over verschillende tips voor witte tanden.

2. Een andere manier is poetsen met kurkuma

Resultaten zijn, als we bloggers moeten geloven, fantastisch. Of het werkt is moeilijk te zeggen: in de wetenschap wordt over het blekende effect van kurkuma weinig vermeld. Wel is bekend dat je vullingen en tandenborstel geel kleuren van kurkuma. Onze tip: skip kurkuma en blijf bij je eigen tandpasta

3. Whitening tandpasta

Whitening tandpasta-fabrikanten weten het zeker: je tanden worden zo wit dat Stevie Wonder het kan zien. Maar klopt dit wel? Het antwoord is dat je tanden er een beetje witter door kunnen worden maar witter dan de oorspronkelijke kleur van je tanden worden ze nooit. Uit onderzoek blijken de resultaten vaak tegen te vallen en in werkelijkheid wordt alleen de aanslag weggehaald. Het kan verder geen kwaad om met een whitening tandpasta te poetsen. Dus ben je tevreden over de tandpasta blijf deze dan gerust gebruiken.

4. Aardbeien, sinaasappelschillen en andere soorten fruit

Voer een klein onderzoek uit op internet en je zult vinden dat bijna elke fruitsoort of groente zou zorgen voor een witte tanden. De werking berust vaak  op dat het zuur de oppervlakkige vlekken zou verwijderen. Echter kan, bij langdurig gebruik, het zuur ook de buitenste laag van je tanden (glazuur) aantasten. Eet het fruit dus liever op en gebruik het niet om je tanden er witter mee te maken.

5. Tanden bleken

Bij bleken wordt bleekgel in een op maat gemaakt kunststof bitje gedaan. Dit bitje draag je over je gebit. De bleekgel bevat een actieve, blekende stof: waterstofperoxide (soms ook carbamideperoxide). Het percentage aan waterstofperoxide is 6% en in Nederland mag dit alleen door de tandarts verstrekt worden. Waterstofperoxide dringt door het glazuur heen en bereikt zo de verkleurde deeltjes in jouw tand of kies. Bleken wordt over het algemeen gezien als een 100% veilige methode, maar dat is niet helemaal waar. Onderzoek naar bleken laat zien dat er wel risico’s zijn, maar dat er nog meer onderzoek nodig is om hier een definitieve uitspraak over te doen. Indien je toch wil bleken, doe dit dan onder begeleiding van de tandarts of mondhygiënist.

6. Voeding

Ook voeding speelt een rol. Het drinken van koffie en thee, of eigenlijk alles waar veel kleurstoffen inzitten, kunnen het verkleuren van je tanden verergeren. Ook roken zorgt voor een moeilijk te verwijderen aanslag wat de tanden geler kan laten lijken.

7. Maak gebruik van een elektrische tandenborstel

En dan nu de laatste in de rij van tips voor witte tanden. Elektrisch poetsen verwijdert 10 tot 15x meer tandplak en ook meer aanslag! Dit maakt jouw gebit er niet alleen gezonder op, maar ook een stuk witter. Gooi je handtandenborstel in de prullenbak en schaf een elektrische aan.

8. Gebruik tandenstokers of ragers

Tandplak verandert in 24 uur al in tandsteen en tandsteen kleurt gelig. Zorg er daarom voor dat de ruimtes tussen je tanden en kiezen schoon blijven en stook dagelijks je tanden of gebruik een ragertje. Wist je dat je bij Dokter Dent naast een opzetborstel ook elke 10 weken een doosje tandenstoker kunt ontvangen? Zo zit je nooit meer zonder tandenstokers en geef je etensresten geen kans om schade veroorzaken 🙂

Je cookie instellingen

Dokter Dent gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken

VRAGEN & OPLOSSINGEN

Faq

De borstels

Voor informatie over onze opzetborstels bekijk hier onze borstelpagina.

De opzetborstels van Dokter Dent zijn gemaakt van dezelfde materialen als bijvoorbeeld opzetborstels van OralB en Philips. Zo zijn de haren gemaakt van hoogwaardige nylon van Dupont Tynex met afgeronde uiteinden om het glazuur te beschermen en het tandvlees te masseren. De shaft is van hoge kwaliteit polyoxymethylene (POM). POM is een sterk, veerkrachtig en vochtbestendiyg materiaal met een uitstekende slijtvastheid

Elektrisch poetsen is beter dan poetsen met de hand, maar het verschil tussen de opzetborstels zelf is maar heel klein. Het gaat er vooral om dat je 2 keer per dag 2 minuten je tandenpoetst en op tijd de borstel vervangt. Met 3 opzetborstels voor Oral-B (Regular, Sensitive en Kids) kunnen we een heel gezin bedienen. Voor mensen die met Philips poetsen hebben we momenteel nog maar 1 compatible borstel voor een normaal gebit, maar het idee is dat we het assortiment langzaam zullen uitbreiden.
 

Onze service

Recyclen is simpel. Voor €1,50 extra per bestelling ontvang je van ons een retoursticker waarmee je jouw gebruikte borstels naar ons terug kunt sturen. 

Nieuwsgierig wat er met je oude borstel(s) gebeurt? bekijk hier onze recycle pagina. 

We willen graag dat mensen makkelijk kennis kunnen maken met onze service. Daarom hebben we met regelmaat een ‘gratis proberen actie’. Je ontvangt dan de eerste borstel(s) gratis bij de start van het abonnement. 
Zo werkt het:
Stap 1: Bestel de borstels die je nodig hebt voor jouw huishouden en maakt 1 cent over zodat we het bankrekeningnummer kunnen valideren. Wij storten de cent weer terug. 
Stap 2: Je ontvangt onze opzetborstels per post en gaat er direct lekker mee poetsen.
Stap 3: Ben je tevreden? Dan hoef je niets te doen en ontvang je automatisch een nieuwe borstel op het door jou gekozen moment en zal ook de eerste incasso plaatsvinden.
 
Zo poets je nooit meer met een versleten opzetborstel en voorkom je eenvoudig gaatjes én een hoge tandartsrekening. 
De periodieke kosten van jouw nieuwe opzetborstels worden afhankelijk van het door jou gekozen interval elke 8 of 10 weken afgeschreven. 
 
Heb je gekozen voor een jaarabonnement, dan worden de kosten elke 48 (bij 8 weken interval) of elke 50 (bij 10 weken interval) afgeschreven. 
 
Mocht het niet lukken om de afschrijving te doen? Dan proberen we het een dag of enkele dagen later nog eens. Als dat weer niet lukt, nemen we contact met je op. 

Op dit moment bieden 2 intervallen aan waarop je de nieuwe borstel(s) kunt ontvangen. 10 weken en 8 weken. 10 weken omdat dat het tandartsadvies is en 8 weken omdat dit volgens onderzoek daarna de meest voorkomende interval is. Het is mogelijk dat wij in de toekomst meerdere intervallen toevoegen. 

Nadat je een bestelling bij ons hebt geplaatst, worden jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mail adres verzonden. 
Met deze gegevens kun je:

  • inloggen,
  • je wachtwoord veranderen
  • je abonnement te beheren
  • je gegevens te wijzigen.  

Wil je opzeggen? Log in op je account en ga naar abonnementen. Klik op bekijk en beheer je abonnement.

Kies voor “Abonnement pauzeren” om je abonnement tijdelijk te pauzeren. Kies “Abonnement opzeggen” om je abonnement te annuleren.   

Je kunt ook een email sturen naar info@dokterdent.nl, dan maken wij het voor je in orde.

HEB JE NOG VRAGEN?

Stel je vragen op Facebook