Al vanaf 4 euro

Altijd opzegbaar

Gratis verzending

Nathan Picauly

Deel dit artikel

Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope opzetborstels?

Als tandarts hoor ik vaak dat mensen te lang met een oude versleten borstel poetsen- iets dat onhygiënisch is en de kans op gaatjes verhoogt. Het is dus verstandig om op tijd je borstel te vervangen. Maar waar let je – naast de prijs – nog meer op bij het kopen van opzetborstels? In deze blog leggen we uit waarom je moet oppassen met (te) goedkope opzetborstels.

Borstelharen van veel goedkope opzetborstels niet goed voor het gebit.

Al jarenlang boeken grote bedrijven enorme winsten op een vrij eenvoudig product als een opzetborstel. Tegenwoordig zijn er naast kwalitatief goede opzetborstels ook een hoop goedkope opzetborstels op de markt van lagere kwaliteit. Deze goedkope opzetborstels worden ook wel nep-opzetborstels genoemd omdat het van de buitenkant net lijkt alsof ze van dezelfde kwaliteit zijn als de borstels van goede merken.

Maar hoe weet je nu wat een nep-opzetborstel is? Het belangrijkste onderdeel van een opzetborstel zijn de borstelharen. Goede merken gebruiken hiervoor Dupont Tynex®. Deze haartjes zijn speciaal ontwikkeld door Dupont voor het gebruik in tandenborstels. Niet alleen zijn de haren erg sterk en flexibel maar de uiteinden van de haren zijn afgerond. Daardoor masseren ze het tandvlees en poetsen ze goed langs alle randjes en hoekjes van het gebit. Dit laatste is een groot verschil met minder goede merken. Deze (vaak huismerken) gebruiken vaak nylon haartjes. Deze zijn stugger waardoor ze niet kunnen worden afgerond (ze breken) en voelen daardoor scherper aan in de mond. Daarnaast verwijderen ze ook minder plak. Alle opzetborstels van Dokter Dent hebben Tynex Dupont haren.

De schacht

De schacht van goede opzetborstels worden gemaakt van POM (polyoxymethyleen), een sterk en hoogwaardig type kunststof. Dit materiaal is sterk, stijf en maatvast. Het heeft een hoge slijtage weerstand en een hele lage vochtopname. Deze eigenschappen maken het materiaal ideaal voor opzetborstels met bewegende onderdelen, waarbij het belangrijk is dat de verschillende delen exact in elkaar passen en niet slijten. De kwalitatief mindere opzetborstels worden gemaakt van dun polypropyleen, een goedkoop en licht materiaal, waardoor deze borstels ruim 10% minder wegen. Goede opzetborstels (van POM) zijn niet met de hand te breken.

Helaas is het moeilijk om als consument deze verschillen te herkennen. Daar wil Dokter Dent je graag bij helpen. De opzetborstels van Dokter Dent zijn circa 25% goedkoper dan de borstels van bekende merken uit de winkel en worden ook nog eens periodiek bij je thuisbezorgd. Op deze manier poets je nooit meer met een vieze versleten opzetborstel en voorkom je gaatjes en andere mondproblemen zoals ontstoken tandvlees of een slechte adem.

Je cookie instellingen

Dokter Dent gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken

VRAGEN & OPLOSSINGEN

Faq

De borstels

Voor informatie over onze opzetborstels bekijk hier onze borstelpagina.

De opzetborstels van Dokter Dent zijn gemaakt van dezelfde materialen als bijvoorbeeld opzetborstels van OralB en Philips. Zo zijn de haren gemaakt van hoogwaardige nylon van Dupont Tynex met afgeronde uiteinden om het glazuur te beschermen en het tandvlees te masseren. De shaft is van hoge kwaliteit polyoxymethylene (POM). POM is een sterk, veerkrachtig en vochtbestendiyg materiaal met een uitstekende slijtvastheid

Elektrisch poetsen is beter dan poetsen met de hand, maar het verschil tussen de opzetborstels zelf is maar heel klein. Het gaat er vooral om dat je 2 keer per dag 2 minuten je tandenpoetst en op tijd de borstel vervangt. Met 3 opzetborstels voor Oral-B (Regular, Sensitive en Kids) kunnen we een heel gezin bedienen. Voor mensen die met Philips poetsen hebben we momenteel nog maar 1 compatible borstel voor een normaal gebit, maar het idee is dat we het assortiment langzaam zullen uitbreiden.
 

Onze service

Recyclen is simpel. Voor €1,50 extra per bestelling ontvang je van ons een retoursticker waarmee je jouw gebruikte borstels naar ons terug kunt sturen. 

Nieuwsgierig wat er met je oude borstel(s) gebeurt? bekijk hier onze recycle pagina. 

We willen graag dat mensen makkelijk kennis kunnen maken met onze service. Daarom hebben we met regelmaat een ‘gratis proberen actie’. Je ontvangt dan de eerste borstel(s) gratis bij de start van het abonnement. 
Zo werkt het:
Stap 1: Bestel de borstels die je nodig hebt voor jouw huishouden en maakt 1 cent over zodat we het bankrekeningnummer kunnen valideren. Wij storten de cent weer terug. 
Stap 2: Je ontvangt onze opzetborstels per post en gaat er direct lekker mee poetsen.
Stap 3: Ben je tevreden? Dan hoef je niets te doen en ontvang je automatisch een nieuwe borstel op het door jou gekozen moment en zal ook de eerste incasso plaatsvinden.
 
Zo poets je nooit meer met een versleten opzetborstel en voorkom je eenvoudig gaatjes én een hoge tandartsrekening. 
De periodieke kosten van jouw nieuwe opzetborstels worden afhankelijk van het door jou gekozen interval elke 8 of 10 weken afgeschreven. 
 
Heb je gekozen voor een jaarabonnement, dan worden de kosten elke 48 (bij 8 weken interval) of elke 50 (bij 10 weken interval) afgeschreven. 
 
Mocht het niet lukken om de afschrijving te doen? Dan proberen we het een dag of enkele dagen later nog eens. Als dat weer niet lukt, nemen we contact met je op. 

Op dit moment bieden 2 intervallen aan waarop je de nieuwe borstel(s) kunt ontvangen. 10 weken en 8 weken. 10 weken omdat dat het tandartsadvies is en 8 weken omdat dit volgens onderzoek daarna de meest voorkomende interval is. Het is mogelijk dat wij in de toekomst meerdere intervallen toevoegen. 

Nadat je een bestelling bij ons hebt geplaatst, worden jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mail adres verzonden. 
Met deze gegevens kun je:

  • inloggen,
  • je wachtwoord veranderen
  • je abonnement te beheren
  • je gegevens te wijzigen.  

Wil je opzeggen? Log in op je account en ga naar abonnementen. Klik op bekijk en beheer je abonnement.

Kies voor “Abonnement pauzeren” om je abonnement tijdelijk te pauzeren. Kies “Abonnement opzeggen” om je abonnement te annuleren.   

Je kunt ook een email sturen naar info@dokterdent.nl, dan maken wij het voor je in orde.

HEB JE NOG VRAGEN?

Stel je vragen op Facebook