Al vanaf 4 euro

Altijd opzegbaar

Gratis verzending

Wat kun je doen tegen gaatjes?

Nathan Picauly

Deel dit artikel

Wat kun je doen tegen gaatjes?

Een klein beginnend gaatje kun je zelf aanpakken door heel goed te poetsen. De tandarts kan ook wat extra fluoride aanbrengen om de tand of kies te beschermen. Een groter gaatje moet helaas echt gevuld worden bij de tandarts om verder tandbederf te voorkomen. Maar hoe ontstaan die gaatjes nu eigenlijk. Lees er meer over in deze blog!

Caries, ook wel gaatjes genoemd, zijn een veelvoorkomend probleem bij mensen van alle leeftijden. Ze ontstaan wanneer bacteriën in de mond suiker omzetten in zuur, wat kan leiden tot aantasting van het glazuur van de tanden. Dit kan uiteindelijk leiden tot gaatjes en pijn.

Een belangrijke oorzaak van cariës is een overmatige hoeveelheid suiker in de voeding. Suiker wordt omgezet in zuur door bacteriën in de mond, waardoor het glazuur van de tanden wordt aangetast. Het is belangrijk om te weten dat het niet alleen gaat om geraffineerde suiker zoals die in snoepgoed en frisdranken zit, maar ook om natuurlijke suikers zoals die in fruit en melkproducten.

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan het ontstaan van cariës is een slechte mondhygiëne. Als tandplak niet regelmatig wordt verwijderd kan het uiteindelijk leiden tot gaatjes of tandsteen. Het is daarom belangrijk om de tanden minstens twee keer per dag te poetsen en om dagelijks flossen of interdentale reinigers te gebruiken.

Sommige mensen zijn gevoeliger voor cariës dan anderen, bijvoorbeeld als gevolg van genetische aanleg of een droge mond. Mensen met een droge mond hebben minder speeksel, waardoor de mond minder goed in staat is om zichzelf te reinigen.

Preventie is de beste manier om cariës te voorkomen. Dit kan door de hoeveelheid suiker in de voeding te beperken, goede mondhygiëne te behouden, regelmatig naar de tandarts te gaan voor controle en professionele reiniging en het gebruik van fluoride tandpasta. Als cariës toch ontstaan, kan de tandarts deze behandelen door middel van vullingen.

Een onderdeel van een goede mondhygiëne is het op tijd vervangen van je borstel. Helaas zijn er veel mensen die te lang met een versleten opzetborstel blijven doorpoetsen. Hoor jij hierbij of hou je van extra service en gemak? Kies dan voor de opzetborstel service van Dokter Dent en ontvang automatisch elke 10 weken een nieuwe opzetborstel.

Je cookie instellingen

Dokter Dent gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken

VRAGEN & OPLOSSINGEN

Faq

De borstels

Voor informatie over onze opzetborstels bekijk hier onze borstelpagina.

De opzetborstels van Dokter Dent zijn gemaakt van dezelfde materialen als bijvoorbeeld opzetborstels van OralB en Philips. Zo zijn de haren gemaakt van hoogwaardige nylon van Dupont Tynex met afgeronde uiteinden om het glazuur te beschermen en het tandvlees te masseren. De shaft is van hoge kwaliteit polyoxymethylene (POM). POM is een sterk, veerkrachtig en vochtbestendiyg materiaal met een uitstekende slijtvastheid

Elektrisch poetsen is beter dan poetsen met de hand, maar het verschil tussen de opzetborstels zelf is maar heel klein. Het gaat er vooral om dat je 2 keer per dag 2 minuten je tandenpoetst en op tijd de borstel vervangt. Met 3 opzetborstels voor Oral-B (Regular, Sensitive en Kids) kunnen we een heel gezin bedienen. Voor mensen die met Philips poetsen hebben we momenteel nog maar 1 compatible borstel voor een normaal gebit, maar het idee is dat we het assortiment langzaam zullen uitbreiden.
 

Onze service

Recyclen is simpel. Voor €1,50 extra per bestelling ontvang je van ons een retoursticker waarmee je jouw gebruikte borstels naar ons terug kunt sturen. 

Nieuwsgierig wat er met je oude borstel(s) gebeurt? bekijk hier onze recycle pagina. 

We willen graag dat mensen makkelijk kennis kunnen maken met onze service. Daarom hebben we met regelmaat een ‘gratis proberen actie’. Je ontvangt dan de eerste borstel(s) gratis bij de start van het abonnement. 
Zo werkt het:
Stap 1: Bestel de borstels die je nodig hebt voor jouw huishouden en maakt 1 cent over zodat we het bankrekeningnummer kunnen valideren. Wij storten de cent weer terug. 
Stap 2: Je ontvangt onze opzetborstels per post en gaat er direct lekker mee poetsen.
Stap 3: Ben je tevreden? Dan hoef je niets te doen en ontvang je automatisch een nieuwe borstel op het door jou gekozen moment en zal ook de eerste incasso plaatsvinden.
 
Zo poets je nooit meer met een versleten opzetborstel en voorkom je eenvoudig gaatjes én een hoge tandartsrekening. 
De periodieke kosten van jouw nieuwe opzetborstels worden afhankelijk van het door jou gekozen interval elke 8 of 10 weken afgeschreven. 
 
Heb je gekozen voor een jaarabonnement, dan worden de kosten elke 48 (bij 8 weken interval) of elke 50 (bij 10 weken interval) afgeschreven. 
 
Mocht het niet lukken om de afschrijving te doen? Dan proberen we het een dag of enkele dagen later nog eens. Als dat weer niet lukt, nemen we contact met je op. 

Op dit moment bieden 2 intervallen aan waarop je de nieuwe borstel(s) kunt ontvangen. 10 weken en 8 weken. 10 weken omdat dat het tandartsadvies is en 8 weken omdat dit volgens onderzoek daarna de meest voorkomende interval is. Het is mogelijk dat wij in de toekomst meerdere intervallen toevoegen. 

Nadat je een bestelling bij ons hebt geplaatst, worden jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mail adres verzonden. 
Met deze gegevens kun je:

  • inloggen,
  • je wachtwoord veranderen
  • je abonnement te beheren
  • je gegevens te wijzigen.  

Wil je opzeggen? Log in op je account en ga naar abonnementen. Klik op bekijk en beheer je abonnement.

Kies voor “Abonnement pauzeren” om je abonnement tijdelijk te pauzeren. Kies “Abonnement opzeggen” om je abonnement te annuleren.   

Je kunt ook een email sturen naar info@dokterdent.nl, dan maken wij het voor je in orde.

HEB JE NOG VRAGEN?

Stel je vragen op Facebook