Al vanaf 4 euro

Altijd opzegbaar

Gratis verzending

Welke ragers zijn het beste

Nathan Picauly

Deel dit artikel

Welke ragers zijn het beste

Het poetsen van de tanden met een (elektrische) tandenborstel vormt de basis van een goede mondhygiene. Maar met een borstel kun je niet altijd de ruimtes tussen de tanden en kiezen goed schoonmaken. Hier kan dan plak ontstaan en als dat niet wordt weggehaald kan het een gaatje (caries) veroorzaken. Gelukkig zijn er handige tools om de ruimtes tussen tanden en kiezen ook schoon te houden, zoals ragers en tandenstokers. In dit artikel zullen we je alles vertellen over ragers.

Volgens tandarts.nl kun je met gewoon poetsen ongeveer 70% van de voedsel en plakresten verwijderen. Met ragers verwijder je nog eens 15% tussen de tanden en kiezen, juist waar plak makkelijker kan ophopen. Interdentale ragers zijn daarom belangrijke hulpmiddelen voor een goede mondhygiëne. Met het juiste gebruik van ragers kun je tandbederf, tandvleesontstekingen en andere mondproblemen helpen voorkomen.

Wat zijn ragers precies?

Interdentale ragers zijn dunne staafjes van plastic of metaal met borstelharen, die je tussen de tanden en kiezen gebruikt om plaque en voedselresten te verwijderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. De juiste maat, oftewel de dikte van de rager, is afhankelijk van de afstand tussen je tanden en kiezen. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, zodat je de ruimtes tussen je tanden goed kunt reinigen. Sommige mensen hebben meerdere ragers nodig met een verschillende dikte om alle ruimtes goed te kunnen reinigen. Jouw tandarts kan je precies vertellen welke maten jij nodig hebt.

Welke vormen ragers heb je allemaal?

Er zijn ragertjes waarbij de borstelharen allemaal evenlang zijn, dit zijn de rechte ragers. Bij andere ragers lopen te haren taps-toe. Dit worden conische ragers genoemd. Het voordeel van conische ragers is dat je hiermee ruimtes van verschillende grootte kunt schoonmaken maar over het algemeen worden de binnenzijden ietsje minder goed schoon dan bij rechte ragers in de juiste maat.

Dure en goedkope ragers

De prijs tussen ragers kan ook nogal verschillen. Ragers die wat duurder zijn hebben om de metalen kern vaak een laagje plastic (coating) zodat de tanden en kiezen niet beschadigd raken door het metaal.

Wanneer gebruik je ragers?

Het is belangrijk om interdentale ragers en tandenstokers regelmatig te gebruiken, omdat ze niet vervangen kunnen worden door tandenpoetsen alleen. Het gebruik ervan wordt aanbevolen na elke maaltijd of tenminste één keer per dag.

Goede merken ragers

Er zijn heel veel soorten ragers op de markt, maar mits je de juiste maat gebruikt zijn dit merken die kwalitatief goede ragers aanbieden.

  • Lactona
  • Interprox
  • TePe
  • Gum

Conclusie

Interdentale ragers zijn onmisbare hulpmiddelen voor een gezonde mondhygiëne. Ze helpen om de ruimtes tussen de tanden en kiezen schoon te houden en het risico op mondproblemen te verminderen. Het is belangrijk om ze regelmatig te gebruiken en te kiezen voor de juiste maat en vorm om het beste resultaat te bereiken.

Vind je een goede mondhygiëne belangrijk en wil je elke 10 weken automatisch een nieuwe opzetborstel geschikt voor Oral B ontvangen? Stap dan over op de opzetborstel-service van Dokter Dent. In elk pakketje zit naast een kwalitatief goede borstel ook een wisselende poetstip zodat jij – of het hele gezin – meer leert over een goede mondhygiëne.

Je cookie instellingen

Dokter Dent gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken

VRAGEN & OPLOSSINGEN

Faq

De borstels

Voor informatie over onze opzetborstels bekijk hier onze borstelpagina.

De opzetborstels van Dokter Dent zijn gemaakt van dezelfde materialen als bijvoorbeeld opzetborstels van OralB en Philips. Zo zijn de haren gemaakt van hoogwaardige nylon van Dupont Tynex met afgeronde uiteinden om het glazuur te beschermen en het tandvlees te masseren. De shaft is van hoge kwaliteit polyoxymethylene (POM). POM is een sterk, veerkrachtig en vochtbestendiyg materiaal met een uitstekende slijtvastheid

Elektrisch poetsen is beter dan poetsen met de hand, maar het verschil tussen de opzetborstels zelf is maar heel klein. Het gaat er vooral om dat je 2 keer per dag 2 minuten je tandenpoetst en op tijd de borstel vervangt. Met 3 opzetborstels voor Oral-B (Regular, Sensitive en Kids) kunnen we een heel gezin bedienen. Voor mensen die met Philips poetsen hebben we momenteel nog maar 1 compatible borstel voor een normaal gebit, maar het idee is dat we het assortiment langzaam zullen uitbreiden.
 

Onze service

Recyclen is simpel. Voor €1,50 extra per bestelling ontvang je van ons een retoursticker waarmee je jouw gebruikte borstels naar ons terug kunt sturen. 

Nieuwsgierig wat er met je oude borstel(s) gebeurt? bekijk hier onze recycle pagina. 

We willen graag dat mensen makkelijk kennis kunnen maken met onze service. Daarom hebben we met regelmaat een ‘gratis proberen actie’. Je ontvangt dan de eerste borstel(s) gratis bij de start van het abonnement. 
Zo werkt het:
Stap 1: Bestel de borstels die je nodig hebt voor jouw huishouden en maakt 1 cent over zodat we het bankrekeningnummer kunnen valideren. Wij storten de cent weer terug. 
Stap 2: Je ontvangt onze opzetborstels per post en gaat er direct lekker mee poetsen.
Stap 3: Ben je tevreden? Dan hoef je niets te doen en ontvang je automatisch een nieuwe borstel op het door jou gekozen moment en zal ook de eerste incasso plaatsvinden.
 
Zo poets je nooit meer met een versleten opzetborstel en voorkom je eenvoudig gaatjes én een hoge tandartsrekening. 
De periodieke kosten van jouw nieuwe opzetborstels worden afhankelijk van het door jou gekozen interval elke 8 of 10 weken afgeschreven. 
 
Heb je gekozen voor een jaarabonnement, dan worden de kosten elke 48 (bij 8 weken interval) of elke 50 (bij 10 weken interval) afgeschreven. 
 
Mocht het niet lukken om de afschrijving te doen? Dan proberen we het een dag of enkele dagen later nog eens. Als dat weer niet lukt, nemen we contact met je op. 

Op dit moment bieden 2 intervallen aan waarop je de nieuwe borstel(s) kunt ontvangen. 10 weken en 8 weken. 10 weken omdat dat het tandartsadvies is en 8 weken omdat dit volgens onderzoek daarna de meest voorkomende interval is. Het is mogelijk dat wij in de toekomst meerdere intervallen toevoegen. 

Nadat je een bestelling bij ons hebt geplaatst, worden jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mail adres verzonden. 
Met deze gegevens kun je:

  • inloggen,
  • je wachtwoord veranderen
  • je abonnement te beheren
  • je gegevens te wijzigen.  

Wil je opzeggen? Log in op je account en ga naar abonnementen. Klik op bekijk en beheer je abonnement.

Kies voor “Abonnement pauzeren” om je abonnement tijdelijk te pauzeren. Kies “Abonnement opzeggen” om je abonnement te annuleren.   

Je kunt ook een email sturen naar info@dokterdent.nl, dan maken wij het voor je in orde.

HEB JE NOG VRAGEN?

Stel je vragen op Facebook